top of page

Duizeligheid hanteerbaar na 5 jaar

 

Hallo mijn naam is Arianne en ik ben 20 jaar.

 

Toen ik een jaar of 15 was kreeg ik last van duizeligheid.

 

Dit werd naar mate de tijd vorderde steeds erger. Ik had geen idee waar het vandaan kwam.

 

Doordat ik steeds duizelig was door onbekende redenen, werd ik daar erg nerveus van.

Ik was op een gegeven moment bang om duizelig te worden, waardoor dit natuurlijk alleen maar erger werd.

 

Ik ben verschillende keren bij de huisarts geweest om te vragen waar die duizeligheid vandaan zou kunnen komen.

 

Ik heb bloed laten prikken, maar daar werden geen rare dingen gevonden. Ook ben ik bij de fysiotherapeut geweest om ademhalingsoefeningen te doen. Dit mocht allemaal niet baten.

 

 

 

 

Toen kwam ik bij toeval in contact met NEI therapeut Lidy van Dissel. Ik heb met haar een afspraak gemaakt voor een intakegesprek om te kijken of zij mij kon helpen. Ik was ten einde raad en wilde dit graag proberen.

 

In het begin vond ik het een beetje apart, maar naar mate ik meer sessies gehad had begon ik me steeds meer op mijn gemak te voelen. Ik merkte ook dat het langzaam vooruit ging. Het zijn ook fijne gesprekken. Het is totaal niet dramatisch, maar je verteld gewoon over je gevoel. Door goed je gevoel te uiten kun je samen tot een oplossing komen. Na elke sessie kreeg ik een ondersteuning mee waar ik op terug kon vallen als ik het moeilijk had. Dit heeft mij ook enorm geholpen. De tussenpozen van de sessies lag aan de inhoud van een sessie. Als we veel hadden besproken had ik langer de tijd nodig om dat te verwerken en toe te passen in mijn dagelijks leven.

 

Ik ben erg blij dat ik hiervoor gekozen heb. Soms heb ik nog wel eens last van duizeligheid, maar ik raak er nu niet meer van in paniek. Door de sessies weet ik wat ik moet doen en hoe ik moet denken. Dat gaat nu eigenlijk vanzelf. Ik ben er totaal niet meer mee bezig.

bottom of page