top of page

Vakantie? Paniek!

Een aantal jaren geleden kreeg ik uit het niets een paniekaanval. Ik was mee op een schoolkamp en begon ineens heel erg te hyperventileren. Het gevolg hiervan was dat ik niet meer lang van huis durfde, voor bijvoorbeeld vakanties. Dagjes weg ging prima, maar zodra ik ergens moest overnachten raakte ik in paniek.

 

We gingen natuurlijk wel weg, mijn man werkt ook hard en vind het geweldig om op vakantie te gaan, maar in de weken voordat we gingen raakte ik al helemaal in paniek en ook op vakantie was het de eerste dagen een drama. Ik telde de dagen weer af dat ik naar huis kon.

 

Na een bezoek aan de huisarts kreeg ik medicijnen en het advies om eens met een psycholoog te gaan praten.

 

Hij maakte mij veel dingen duidelijk en ik kreeg ook inzichten in het probleem, maar ik had het idee dat de oorzaak niet werd aangepakt.

 

Toen kwam ik in contact met Lidy van Dissel en haar methode pakte de oorzaak aan.

 

 

Verschillende vragen werden gesteld, en gebeurtenissen uit het verleden kwamen naar boven, uit het onderbewustzijn.

Beetje bij beetje kwam alles eruit, en vielen voor mij dingen op zijn plek. Zij gaf mij handvatten om om te gaan met het verleden, het heden, vooral die dingen waar je zelf geen invloed op hebt.

 

Ik voelde dat ik weer meer controle kreeg, en ging voorzichtig een weekendje weg in Nederland, en onvoorstelbaar, ik had nergens last van ! Ik was positief verbaasd !

 

Ook de overnachting op onze vakantiereis naar Italië ging goed en vorig jaar was voor mij de ultieme test, samen met mijn zoon naar Barcelona met het vliegtuig en het ging prima ! ondanks dat het een klein hotelkamertje was, kreeg ik geen angstgevoelens, ik was er gelukkig doorheen!

 

Ik ben er van overtuigd dat Lidy mij hiervan heeft afgeholpen en ik na zoveel jaren weer onbezorgd op vakantie kan gaan !!

 

Janneke

bottom of page